Sådan Rengør Du Ovnen

Sådan rengør du nemt og hurtigt din ovn. Natron og eddike er blevet det nye sort, men jeg kan ikke få det til at virke, uden at skulle skue og skrubbe.
Men igennem mine mere end 20 år i restaurationsbranchen er jeg stødt på mange produkter. Denne ovnrens har vundet mit hjerte. Aldrig har det være nemmere at få klaret nogle af de mest besværlige og beskidte opgaver i køkkenet.

Step by step guide til rengøring af din ovn

I denne blog vil jeg guide dig igennem brugen af min ovnrens. Og vi skal da selvfølgelige også lige runde de forskellige steder, hvor den med fordel også kan bruges.

Ovnrensen klarer også grillen, bageplader, risten og bagpå potter og pander, så lang tid den ikke kommer i forbindelse med teflon

1.Tænd ovnen på 100 grader…

Du starter med at tænde din ovn og skrue den op på 100 grader. Når ovnen når den ønskede temperatur (den lille lampe, der indikerer at ovnen varmer, går ud), så slukker du for den.

2. På med handskerne

Nu tager du dine handsker på og sprøjter din ovn ind i ovnrensen. Og det er her det bliver sjovt, for nu skal det bare stå og arbejde for dig i ca. 30 min. Tag handskerne af og nyd en kop kaffe og en podcast.

3. Når der er gået 30 min

Når der er gået 30 min, skal du have fat på en skuresvamp, en klud og en spand sæbevand. På med handskerne igen. Her bruger jeg vores univasal rengøringsmiddel

4. Så skal ovnen tørres af

Nu tager du din gul/grønne skuresvamp og lige giver ovnen en god skure tur. Når du er tilfreds, så er det i gang med en våd klud, så skal oven tørres af. Her skal man lige bruge lidt rent vand til at vride sin klud op i, så man får alt den sorte snask væk.

5. Husk at brænde ovnen ren

Når du er tilfreds og ovnen er pæn og ren, skal man lukke sin ovn, tænde for den og skrue temperaturen op på 250 grader og lade den stå og køre i 30 min. På denne måde brænder ovnen de rester af ovnrens af, der måtte være tilbage. Og så er du klar til at bruge din ovn.

Sådan rengør du ovnen:

 

Tilbage til blog